علی نادری ـ اگر شبهای رمضان گذارت به میدان ارگ افتاده باشد و با انبوه جمعیتی که دو سه ساعت مانده به سحر آنجا جمع شدهاند مواجه شوی، بی اختیار از خود میپرسی این جمعیت را چه چیزی به اینجا می کشاند؟ این همان سوالی است که صبحهای سه شنبه در حسینیه "صنف لباس فروشها" و سحرهای جمعه در صحن شاه عبدالعظیم هم خواهی پرسید و در همه این اجتماعات پر اشک، نوای کسی را خواهی یافت که سال هاست خود را "نوکر ابی عبدالله" میداند.
بسیاری حاج منصور ارضی را با روضه هایش و با مناجاتهای روح نوازش می شناسند. پای منبر امروز او جوانانی سینه میزنند که از زمان شیرخوارگی، گوششان به روضههای " حاجی" اخت گرفته است. " حاج منصور" سال هاست که در تهران از حسینیه امام خمینی و بیت رهبر انقلاب گرفته تا حرم حضرت عبدالعظیم حسنی، با روضه هایش و با مناجاتهایش مردم این شهر را در غم اهل بیت و در خدا غرق می کند.
"حاج منصور" از روضه خواندن حقیقی گفت و آنکه اگر مداح بخواهد حقیقت روضه را بخواند چاره ای جز سیاسی خواندن ندارد. هنگامی که از مسائل سیاسی روز سخن می گفت بی اختیار به یاد این حدیث افتادم که " اتقوا فراسه المومن انه ینظر بنورالله" از تیز بینی مومن بر حذر باش که همانا او با نور خدا می بیند.
از شما به خاطر فرصتی که در اختیار ما قرار دادید بسیار متشکریم. با توجه به فرارسیدن ایام محرم و برپا شدن هیات ها و مراسم سوگواری سیدالشهدا، برای ما از مداحی اهل بیت و رسالت مداحان بفرمایید.<**ادامه مطلب...**>
السلام علیکم یا اهل بیت النبوة
مداحی کار خداست. کار انبیاست. کار پیغمبر بوده است. کار ائمه بوده است. اولین جملهای که شما در شب قدر و هنگامی که قرآن را
رهبر معظم انقلاب هم در این باب فرمایشات مهمی دارند. این روزها نقشه راه مداحان اهل بیت را بر مبنای فرمایشات ایشان در پایگاه اطلاع رسانی آثار مقام معظم رهبری منتشر کردهاند. کار بسیار ارزندهایاست. ایشان در بیان کارکردهای مداح، میفرمایند ایجاد محبت بین مردم و اهل بیت و دوم؛ تبیین و روشن کردن حقایق برای مردم. بعد از آن ایشان به فرمایش حضرت امام (ره) اشاره کردهاند که تأکید حضرت امام (ره) این بوده است که زنده بودن اسلام به برکت عاشورا است.
اما رهبر معظم انقلاب در بیان الزمات مداحان و آنچه که مداحان به آن ملزم هستند، "بیان وضعیت کنونی انقلاب اسلامی" که مصادیق آن تأثیر انقلاب اسلامی در جهان و حرکت عمومی جهانی است،
میخواهم بگویم بعضیها هنوز نفهمیدند که باید بیایند درس بگیرند. هرکسی میخواهد باشد. چگونه است که در پزشکی اگر قرار است حرفی بزنند، کارشناس میآورند، متخصص میآورند که حرف بزند. در کشاورزی درباره مثلا نحوه کشت فلان محصول، یک مهندس کشاوزری نظر میدهد. آنوقت موضوع به این اهمیت چیزی به این مهمی که اهل بیت (علیهم السلام) روی آن دست گذاشتند، در این موضوع اینگونه برخورد میشود. ببینید چقدر اهمیت دارد که امام علیهالسلام میخواهد برود منبر تا میبیند مداح آمده است، پایین میآید و مینشیند و میفرماید که تو بخوان. خدا رحمت کند بسیاری از مراجع بزرگورا را که وقتی مداحی میکردیم، به قدری از ما تشکر میکردند، از اینکه همانطور و به همان داغی که در جاهای دیگر می خواندیم آنجا هم میخوانیم.چرا که میدانند که پشتیبانی اسلام، علما و دین، نهضت مداحها است. این نهضت در درون بهترین نهضتها جان گرفته و این نهضت همیشه بوده است. زمانی این نهضت آتش زیر خاکستر بوده، یک موقع زمان طاغوت دو سه نفر داشتیم که وقتی حماسی و داغ میخواندند رژیم طاغوت اذیت میشد. خدا رحمت کند. مرحوم متین، مظلوم پور و حاج اکبر ناظم را. از شعرا و مداحان آنزمان بودند. شعرهایشان را پیدا کنید ببینید برای امام خمینی(ره) چه میگفتند! اینها میدانند برهم زننده نظام کاذب دنیایی بعضی افراد، همین مداحها هستند. حالا این افراد چه داخلی میخواهند باشند چه جهانی.
اما متاسفانه امروز شاهد هستیم جریانی به دنبال جدا کردن نهضت مداحی از نهضت علما و روحانیون ولایی است. در تلویزیون صحبت میکنند و میگویند در مساجد ما اصلاً خرافات وجود ندارد. اگر خرافاتی باشد در هیئتها است! با دست خودشان دارند این نهضت مداحان را جدا میکنند و حال آنکه مداحان همواره مکمل این حرکت بودهاند و از این حرکت پشتیبانی و پیروری کردهاند. برخی توجه ندارند و ما باید تذکر بدهیم و بگوییم.
زمان امیرالمؤمنین(علیه السلام)، زمان امام حسین (علیه السلام) و امام عسکری (علیه السلام) هم یک دسته دیگر بودند که دم از دین میزدند اما محتوا و حقیقت نداشت، الآن هم همینطوراست. ما وقتی روضه میخوانیم میگوییم نمازخوانها و پرچمدارها و قرآن رو دست گرفتهها آمدند امیرالمؤمنین (علیه السلام) را کشتند، امام حسن (علیه السلام) را پاره جگر کردند سر ابی عبدالله (علیه السلام) را از تن جدا کردند. ما داریم این را میگوییم، نمیگوییم یهودیان قتله ائمه بوده اند. اصلاً زیربنای همه ظلم و قتلی که درباره ائمه روا شد، مسلماننماها بودند. نماز میخواندند و روزه میگرفتند ولی شیطان بر آنها سوار شده بود. نیروی شیطان شده بودند.
الآن هم همینطور است. میگویند فلانی معمم است! من از روز اول گفتم بنای مجمع روحانیون مبارز که در زمان حیات امام راحل گذاشته شد، مشکل داشت و امام هم خیلی نصیحتشان کرد و فرمود اگر میخواهید انجام بدهید اشکال ندارد ولی مراقب باشید، شما عملکرد آنها را ببینید، اگر یک نفر سالم در بین آنها هست، به مردم معرفی کنید. اما اینها را نمیفهمند. نتیجه آن چه میشود؟ نتیجه آن میشود که الآن دربرابر اهل بیت (علیهم السلام) ایستادند. ما اگر میگوییم ولایت فقیه، منظور نیابت از امام معصوم است، و اینها امروز مقابل نائب امام ایستادهاند. آن کسانی که بیمار نیستند متوجه میشوند.
آن زمان اگر کسی اهانت میکرد، مثلا یک نفر در رادیو به حضرت زهرا (سلام الله علیها)اهانت کرد ، امام(ره) فرمود خبرنگار و خود شخص را بگیرید و بازخواست کنید اگر لازم است مجازات هم کنید. امروز شاهد آن هستیم که
سالهاست که ما وقتی این مطالب را میگفتیم بعضی جوانها حساس بودند و میگفتند نگو، حال آنکه، امام باقر(علیه السلام) در زیارت عاشورا میفرماید، که "هذا یوم فرحت به آل زیاد و آل مروان بقتلهم الحسین" این مهم است که حضرت تنها یک گوشههایی از حادثه کربلا را بیان نمیکند، زمینه ها و گروهها و فتنهها را هم میفرمایند. این مقاتلی را که داریم بیشتر نوشته خبرنگار دشمن است، یعنی صرفا آن واقعه را بیان کرده است، همین. اینجاست که ما با بعضی مداحها دعوا داریم. میگوییم مداح نباید خبرنگاری روضه بخواند. الآن شما خبرنگارید، خبر میبرید. اما یک وقت خودتان اهل این موضوع هستید اهل این صحنهاید، آنوقت نوع تبیینتان از مسئله متفاوت میشود. این خیلی مهم است. خبرنگار کربلا همان شرحی را داده است که گوشهاش را مثلاً دختر ابیعبدالله(علیه السلام)
اما اگر زمانی ما این موضوع را در شعرمان بیاوریم همه میگویند این یعنی چه؟ وارد سیاست شدند! در حالی که ما مدال داریم از اهل بیت (علیهم السلام) و لذا امام هادی (علیه السلام) درزیارت جامعه کبیره
میگویند مداح این مسائل را نگوید در حالی که رهبر معظم انقلاب، در این بیانات چندین سالهاشان در جمع مداحان در مورد عنصر اصلی که خود مداحان هستند شرح وظایف و جایگاه و خصوصیاتی را میفرمایند و بعد میگویند "توجه به حقیقی بودن جنگ ما با دشمن"،
حالا میگویند روایت دروغ نخوانید، میگوییم بله خیلی خوب است ولی مگر چه کسی دروغ خواند؟ این آدرس غلط دادن است. نظر آقای مطهری را میگفتند که نظر مرحوم محدث نوری را قبول دارد. اگر بخواهم دست بگذاریم روی محدث نوری، ایشان آدم بزرگی هم بوده است، ولی کتاب فی تحریف القرآن را نوشته است! نمی شود اینگونه فکر کرد مقاتل با یکدیگر تفاوت دارد و ما از همه مقاتل میخوانیم. دراین زمینه بزرگان ما بهترین کاری که میتوانند انجام بدهند این است که بیایند در حوزه علمیه، گرچه ده سال هم طول کشید یک مقتل بنویسند بگویند این سند مداحی است. بعد از این باید این مقتل برای اهل بیت (علیهم السلام) خوانده شود. هر چند که برخی از این اظهار نظرها هم از روی حسادت است. مثلا و قتی میبینند یک مداح می تواند اینگونه مخاطب جذب کند ومثلا آنها نمی توانند. بجای اینکه
پس شما می فرمایید اگر کسی بخواهد حقیقت روضه و مقتل را ادا کند، چارهای ندارد جز اینکه وارد مسائل سیاسی بشود؟
سیاست عین مداحی ماست امام میفرماید، مدرس هم میگوید سیاست ما عین دیانت ماست. دین ما چیست به ما بگویید. دین ما عاشورای ماست. سیاست عین عاشوراست. یعنی همه حرکتهای امام حسین(علیه السلام)
مجلهای منتشر میشود که پشتوانه آن سازمان تبلیغات و شهرداری است
اینها را من حاشیه سازی میدانم. حاشیه سازی برای هر گروهی هست. بحث پزشکی را اگر بندهای که دراین زمینه تخصصی ندارم، دست بگذارم آسیبهای زیادی دارد. در حالیکه پزشک امین خانواده است. اینقدر آسیب دارد اما چطور در برنامهها اینها را نمیگویند. کار خوب را بگویید. این مطالب را برای چه میگویید؟
شما نگاه کنید در بیانات بیست ساله رهبر معظم انقلاب، از ریاست جمهوری تا رهبری و ببینید ایشان چند مورد، آفت شمردهاند: معنای خوب و لفظ نارسا، لفظ زیبا و بی حاصل. تعبیرات نامناسب برای اهل بیت(علیهم السلام)
اما در جایی دیگر میبینی یک مجری تلویزیون که هیچ سنخیتی هم با این مباحث ندارد شروع میکند به تخریب، اینها آفت است. شخصی آمده است با یک قیافه خاصی میخواهد وارد مجلس اهل بیت شود، یک آدم نادان چنان این مجالس را برای این شخص زیر سوال می برد که طرف میگوید بهتر است بروم دنبال فسق و فجور خودم! آفت این است که بنده بیماریها و دنیاپرستیهای بعضیها را بگویم که چه بر سر آقا آوردند.
در سالهای اخیر بحثهایی در محافل مطرح است که معتقد است جریانی در مداحی رشد پیدا کرده که نسبت خود را با روحانیت کم کرده و حتی سعی دارد جای روحانیت را بگیرد تا خود را ترویج کند. در این مورد بفرمایید.
بله، به این بهانهها میگویند که اینها مسلمان هم نیستند اما ما غیر از اینکه با روحانیت اصیل و صاحب ولایت و ولایتمدار ارتباط داریم همدیگر را هم تأیید میکنیم عیوب همدیگر را میپوشانیم و مثل حروف یرملون عمل میکنیم، اما با آن روحانی که دنیا گرفته، فساد گرفته، کاری نداریم. حرفم چیست؟ این است که اینها سنگ انداختن است. شبهه یعنی سنگ انداختن. تا سنگ را از جلوی خود کنار بزنیم طرف دوکیلومتر جلو رفته.
در مورد مباحث سیاسی روز از آنجایی که ورود شما در مباحث تاریخ صدر اسلام خوب است آیا
تمام وضعیت زمان اهل بیت(علیهم السلام)
تحلیل دوم همین سخنان اخیر رهبرمعظم انقلاب را اگر بر مبنای رفتار اهل بیت (علیه السلام)
سخن ما این است که حال که مجرمیت برخی افراد ثابت هم شده چرا قوه قضاییه برخورد نمیکند، برهم زدن نظام و زندگی مردم چه معنایی دارد؟
بعضی وقتها میگویند حاجی تند صحبت میکند...
بگذارید بگویند. در مقاتل داریم که ابیعبدالله (علیه السلام) به طایفهای لعن میفرستند، اول در مدینه اعلام کرد "یابن الدعیه" بروید معنای این کلام را ببینید. این حرفها بهانه است. سوال این است، حق میگوییم یا نه؟ شما حقش را بگیرید. اینها بهانه است. شما نگاه کنید حضرت آقا در پایان بیانات اخیرشان، نفرین کردند و فرمودند، میبینید اینها نابود میشوند نابود شدن یعنی چه؟ منتهی حالا در کلام ما "بفرما " می شود "بنشین ".
از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید